Groot talent

Serge Yoro (15 juli 1999) is schaatser bij  Team Novus, specialist op de 1.000 en 1.500 meter.

Op het ijs valt Serge niet alleen door zijn tijden op, maar ook door zijn uiterlijk. Het langebaanschaatsen is een witte sport. Voor Serge is zijn gemengde achtergrond een voordeel. Hij denkt dat hij de snelle sprintvezels van zijn vader (Ivoorkust) heeft meegekregen, en het duurvermogen van zijn Nederlandse moeder. ‘Mij is altijd gezegd: wees trots op wie je bent. Ik heb iets wat anderen niet hebben. En ik denk dat mensen mijn buitenlandse naam eerder zullen onthouden dan die van andere schaatsers’, zegt hij.

Neem contact op

Serge, die aanvankelijk ook aan atletiek deed, koos juist voor de schaatsbaan. Daar werd hij vaak vergeleken met Shani Davis.Hij was ook míjn idool.’

In zijn schaatsploeg wordt de vergelijking met Davis niet gemaakt. Hij wordt Mooie Mario genoemd, een bijnaam ontleend aan oud-wielrenner Mario Cipollini, die bekend stond om zijn bijzondere outfits. Tijdens een trainingskamp in Collalbo had Serge uitgelegd dat je er op de racefiets wat hem betreft stijlvol uit moest zien, met hoge sokken, de helm netjes recht op het hoofd en een kekke bril.

Neem vrijblijvend contact met ons op zodat we u de vele mogelijkheden kunnen bespreken als het gaat om een partnership met dit jonge veelbelovende schaats talent.

Gallery