Oprechte verhalen uit de kleedkamer - Podcast

De oprechte verhalen uit de kleedkamer; dat is wat de podcast van Sport Stories jou laat horen. De gesprekken gaan over wat zich afspeelt voor, achter, op én naast het podium in de wereld van topsport. Het verhaal achter de sporter, met niet alleen het succes, maar ook de tegenslagen. En items als omgaan met verwachtingen, de maatschappelijke toekomst, commerciële randzaken, de rol van media en actuele onderwerpen over duurzaamheid, inclusie en diversiteit. De Sport Stories podcast wordt gepresenteerd door Tjerry van Schijndel, met Bart van Schijndel als sidekick.

#1 Diede de Groot

rolstoeltennister

Werelds beste rolstoel Tennister! Winnares van vele Grand Slams, Paralympisch goud in enkel en dubbel en een golden Slam in 2021, en opnieuw een calendar slam in 2022! 

Is het nog leuk om Diede de Groot te zijn? Wat houd je iedere dag gemotiveerd om hard te blijven trainen. Dit zijn slechts enkele vragen die we aan Diede voorlegde. Ook praat Diede over het merk ” Diede” en wat er veranderd is sinds het succes in Tokio 2021. Een mooi gesprek vanuit de woonkamer in Oudewater. 

0:00 / 0:00
Rolstoel tennisster

#2 Fatima Moreira de Melo

ex-hockeyster & tv personality

In deze aflevering van Sport Stories – De Podcast zijn Tjerry en Bart op bezoek in Rotterdam voor een gesprek bij Fatima Moreira de Melo thuis. Met haar blikken ze terug op haar sportcarrière en de keuzes die ze tijdens én daarna heeft gemaakt. Op welke zaken legt zij momenteel haar focus en waarom is dat zo? Heeft ze het hockey definitief vaarwel gezegd of staat ze nog open voor een terugkeer naar die wereld? Ook hebben we het over de ontwikkelingen in de vrouwensport, want is het eigenlijk wel in alle gevallen eerlijk dat vrouwen net zoveel willen verdienen als mannen? Verder bespreken ze waarom plezier in hetgeen wat je doet altijd het belangrijkste is, zowel op sportief gebied als op alle andere vlakken. Luister naar het verhaal van Fatima (en Raemon Sluiter)in deze aflevering!

0:00 / 0:00
ex-Hockeyster

#3 Charlotte Kool

Wielrenster van Team DSM

In deze aflevering van Sport Stories – De Podcast zijn Tjerry en Bart op bezoek in Sittard voor een gesprek met wielrenster Charlotte Kool van Team DSM. Met haar blikken ze terug op haar jeugd als schaatster en de keuzes die ze daarna heeft gemaakt. Hoe train je als wielrenster en blijf je iedere dag gemotiveerd. Verder bespreken ze waarom plezier belangrijk is en wat haar heeft gevormd tot de absolute sprintster van wereldklasse. Ook geeft ze complimenten aan haar eerste trainer. Wie dat is? Luister naar het verhaal van Charlotte in deze aflevering!

0:00 / 0:00
Wielrenster

#4 Kiran Badloe

Olympisch kampioen windsurfen

In deze aflevering van Sport Stories – De Podcast gaan Tjerry en Bart in gesprek met Olympische kampioen windsurfen Kiran Badloe. Met het verdwijnen van die raceklasse werd Kiran gedwongen om over te stappen naar het nieuwe foilen. Hoe gaat het met deze overstap in de richting naar Parijs 2024? Was het een teleurstelling dat hij als absolute nummer 1 de sport achter zich moest laten of heeft het hem juist een nieuwe uitdaging gebracht? Daarnaast bespreken we met hem hoe hij het Olympisch kwalificatietraject met Dorian van Rijsselberghe heeft ervaren en welke verschillen en overeenkomsten er zijn met het huidige traject. Wat gebeurt er als hij zich straks niet plaatst voor de Spelen en hoe lang wil hij überhaupt nog doorgaan als topsporter? Je hoort het in deze aflevering!

0:00 / 0:00
Windsurfer