Merel Smulders

Brons in Tokio 2021

Merel is geboren op 23 Januari 1998 in het mooie dorpje Horssen. Ze heeft twee liefdevolle ouders en een oudere broer Koen en zus Laura. Haar ouders zijn altijd fanatieke sporters geweest. Haar vader is met mountainbiken, motorcross en wielrennen waarschijnlijk toch net de meer sportievere van de twee. Waarschijnlijk ook een van de redenen waarom Koen en Laura vroeger waren begonnen met BMX. Eenmaal oud en wijs genoeg, meisje van 6 jaar, mocht ze het dan ook eindelijk proberen. Zo is ze de BMX-wereld ingerold. Een 2e plek op het WK in 2018 werd opgevolgd door een prachtige Bronzen plak in Tokio 2021.

Ze wilde leuke dingen doen met vriendinnen, mee naar feestjes en geen verjaardag missen. Aan de andere kant wilde ze op zich wel trainen, als ze er zin in had, en in de weekenden wedstrijden fietsen. Hierdoor was het niet altijd even gezellig thuis, aangezien haar vader ook haar trainer was. Eigenlijk wilde ze gewoon niet trainen maar wel de wedstrijden rijden. Oftewel, ze wilde er niks voor doen maar wel de uitslagen krijgen. Ongeveer 9 jaar later mag merel zichzelf een topsporter noemen binnen de sport BMX. Naast het fulltime BMX leven studeert Merel ook nog HBO rechten. Hierdoor werkt ze ook aan haar maatschappelijke carrière. Want ze weet heel goed, BMX is niet voor het leven.

Kwalificatie

Tijdens de wereldbeker wedstrijden in Verona (mei 2021) pakte Merel een een 2e en 4e plek en kwalificeerde ze zich voor de Olympische Spelen in Tokio.

Samen met Sport Stories zal Merel er alles aan doen om de BMX sport te promoten en zoveel mogelijk uit haar carrière te willen halen. Op het moment heeft Merel er alle vertrouwen in om een van de drie start plekken voor Tokio te veroveren.

Gallery

en_US