Paralympics Parijs 2024

Niels (6 december 2002) was de  tennis sensatie tijdens de Paralympics in Tokyo! Hij won Goud in het dubbelspel (Quad) en brons in het enkelspel. Hij traint meerdere malen per week in Zevenaar. Niels is een snelle behendige speler en altijd een gevaar voor de tegenstander.  

In de toekomst wil hij zoveel mogelijk titels winnen maar zijn grootste droom is paralympisch goud in Parijs 2024.

Paralympics Londen

Als gevolg van een bacteriële infectie (meningokokken sepsis) toen ik één jaar was, moest Niels een lange strijd om leven en dood voeren. Die won hij gelukkig, maar hij verloor wel zijn beide benen en verschillende vingerkootjes.

In 2012 bezocht hij samen met zijn moeder de Paralympics in Londen. Dat vond hij prachtig om te zien! Toen hij daar was, wist hij het meteen: hieraan wil ik ooit meedoen. Maar op dat moment,  hij was toen negen jaar, deed hij nog niet aan sport. Er was dus nog wel wat werk te doen…

Na die ervaring in Londen, heeft hij verschillende paralympische sporten geprobeerd. Er was één sport waarop hij meteen verliefd raakte. Het zal je misschien niet verbazen dat dat rolstoeltennis was. 

Zijn eerste tennislessen volgde hij bij TC Carolus in Helmond. Daarna is hij verder gegaan bij Stichting Rolstoeltennis Thadia in St. Michielsgestel. Op dit moment maakt hij deel uit van de nationale selectie van de KNLTB. 

Niels staat pas aan het begin van zijn carrière. Wil jij ook onderdeel uitmaken van dit fantastisch verhaal neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Gallery