Goud in Tokio

Nicholas heeft zich de afgelopen jaar ontwikkeld tot de meest allround zeiler van Nederland.Voorheen was hij actief in de Olympische Laser-klasse. In deze boot werd hij in 2014 wereldkampioen. Ook ontving hij in dat jaar de prijs van zeiler van het jaar, de Conny van Rietschoten trophee.

In 2017 switchte Nicholas naar de Olympische Finn-klasse om zichzelf opnieuw uit te dagen en zichzelf verder te ontwikkelen als zeiler en persoon. Kracht, souplesse, ervaring en strategie bepalen wie als eerste over de finish komt in deze klasse. Om optimaal te presteren in de Finn-klasse trainde hij ook extra veel in het krachthonk om 15 kilo aan spiermassa te winnen, nodig om internationaal in de top mee te kunnen.

Meteen al in 2017 won Nicholas de bronzen medaille op het WK. In 2018 en 2019 was hij erg constant, zeilde hij bijna altijd naar podiumplek tijdens de grote wedstrijden en dat leverde Nicholas de eerste plaats op de wereldranglijst op in de Finn-klasse. In 2019 veroverde hij (op de valreep) bovendien de zilveren medaille op het WK.

Zijn doel

Sinds het najaar van 2020 is vader Roy Heiner zijn trainer en vervult Jaap Zielhuis de functie van coach. Roy Heiner won zelf onder meer Olympisch brons en was sportief manager van enkele succesvolle Ocean Races. Onder leiding van deze ervaren mannen gaat Nicholas op weg naar zijn grote doel: goud op de Olympische Spelen van Tokyo. Na deze Spelen heeft Nicholas bovendien de ambities om deel te nemen aan de Ocean Race, liefst met een Nederlandse Sail campagne.

We bieden bedrijven exclusieve mogelijkheden aan in samenwerking met Nicholas.  Je kunt hierbij denken aan een inspirerende presentatie of een partnership, branding mogelijkheden maar ook aan fantastische zeilclinics of -workshops.

Neem vrijblijvend contact met ons op zodat we u de vele mogelijkheden kunnen laten zien die we kunnen bieden voor uw bedrijf. Hoe beter de fit met uw bedrijf hoe beter het verhaal verteld kan worden aan de fans!

Gallery