Goud in Milaan 2026

Dat de Van ‘t Woutjes naar Friesland zijn verhuisd, is in verband met de shorttrackambities en afstand tot Thialf niet zo bijzonder, maar gezien de voorgeschiedenis wél. Tot vijf jaar geleden woonde het gezin namelijk in Canada. Bracebridge, een veertienduizend inwoners tellend dorp op twee uur rijden van Toronto, was voor Melle en Jens lange tijd thuis, sinds ze op respectievelijk vier- en tweejarige leeftijd emigreerden en met hun ouders de ‘plas’ overstaken.

Zoals het echte Canadezen betaamt, zetten de broers al snel hun eerste stappen op het ijs. Maar in plaats van houtjes of easygliders kregen ze meteen ijshockeyschaatsen onder hun voeten. Waar een mooie carrière als ijshockeyer in het verschiet leek te liggen, kozen Jens en Melle op aandringen van hun ouders in 2014 echter voor het shorttrack. Een paar maanden later verhuisde het gezin terug naar Nederland.

Eenmaal terug in het land waar ze geboren zijn, pakten de broers het shorttrack weer op. Maar dat ging toen nog niet zo goed, inmiddels behoren Melle en Jens van ‘t Wout in hun leeftijdscategorie wel al tot de top van Nederland. De één (Melle) is sprinter, de ander (Jens) moet het hebben van de lange adem. Op 9 februari 2020 won Melle zijn eerste World Cup medaille op de 500 meter in Dresden! In december 2020 en januari 2021 won Jens beide 1500 meters tijdens de nationale kampioenschappen in Heerenveen, ook werd hij tweede in de eindrangschikking op het NK allround! Ook werd Jens Wereld en Europees Kampioen relay in 2021. In 2022 maakte Jens zijn debuut op de Olympische Spelen in Beijing. Jens pakte twee gouden medailles op de World Cup in Salt Lake City in 2022.

in 2023 is het jaar van de doorbraak voor Jens van “t Wout, hij behaalde GOUD op iedere World Cup afstand en won 2 Gouden medailles op het EK in Polen.

Samen streven de broers naar dominantie in het shorttracken!

Samenwerken?

Onderling praten de broers Engels. Het zijn de korte, krachtige bewoordingen uit de Angelsaksische taal waarmee ze elkaar tijdens trainingen wijzen op wat er goed gaat en wat er beter kan.

Samen met Sport Stories streven de broertjes ernaar om meer bekendheid te genereren voor de shorttrack sport en om hun droom te gaan laten uitkomen “gezamenlijke dominantie in de shorttrack sport”

Neem vrijblijvend contact met ons op zodat we u de vele mogelijkheden kunnen laten zien die Melle en Jens kunnen bieden voor uw bedrijf. Hoe beter de fit met uw bedrijf hoe beter het verhaal verteld kan worden aan de fans!

Gallery