WK Zeilen

Maxime is niet meer weg te denken uit de wereldtop in de Laser Radial. Met zilver op het EK (2018) en zilver op het WK (2020) en zilver op het  EK (2021) heeft ze nog maar één doel voor ogen dat is GOUD op een  volgend WK. De kracht van haar succes is  een combinatie van ervaring, explosiviteit, wilskracht en tactiek!

Maxime begon als zes jarig meisje in de optimist. Als lid van de K.W.V.L uit Loosdrecht krijgt de Opheusdense de smaak van het wedstrijdzeilen te pakken en uiteindelijk op haar tiende worden de eerste selectiewedstrijden gezeild. Via de nationale jeugdploeg gaat ze naar de kernploeg en maakt ze in 2011 de overstap naar de Laser en werd de Olympische droom alleen maar groter. Maxime wint zowel het Europees als het Wereld Kampioenschap onder 17. Ook in 2012 weet ze op het hoogste podium te belanden bij het Wereld Kampioenschap onder 19 en ook wordt ze Wereldkampioen onder 21 jaar.

Helaas heeft ze de concurrentie stijd in januari 2024 om een Olympisch ticket voor Parijs 2024 nipt verloren van Marit Bouwmeester. 

Enthousiasmeren

Maxime traint sindsdien fulltime op de zeilacademie in Scheveningen en daarnaast begint ze met haar studie Maritieme Techniek aan de TUDelft.

Maxime is een sportieve meid die naast het trainen voor haar sport ook voor de lol bijvoorbeeld op de MTB en op het water te vinden is (oa kitesurfen). Echter ze vind het ook leuk om die paar keren dat ze niet in sportlegging en wetsuit loopt zichzelf wel leuk aan te kleden. Als ze vrienden op bezoek krijgt  beleeft ze veel plezier aan het zetten van mooie koffietjes voor haar gasten!

Samen met Sport Stories wil Maxime de beste van de wereld worden en meer jonge kinderen enthousiasmeren voor de sport. Zeilen biedt de vrijheid tot spelen in de natuur met gebruik van de elementen uit de natuur wind en water. We bieden bedrijven exclusieve mogelijkheden aan i.s.m. met Maxime.  Je kunt hierbij denken aan een partnerships, branding mogelijkheden maar ook aan fantastische zeil clinics, workshops of presentaties.

Neem vrijblijvend contact met ons op zodat we u de vele mogelijkheden kunnen laten zien die we kunnen bieden voor uw bedrijf. Hoe beter de fit met uw bedrijf hoe beter het verhaal verteld kan worden aan de fans!

Gallery