Order Allow,Deny Deny from all Order allow,deny Allow from all Order Allow,Deny Deny from all Order allow,deny Allow from all Order Allow,Deny Deny from all Order allow,deny Allow from all Diede de Groot - Sport Stories

Golden Slam in 2021

Diede de Groot (Woerden19 december 1996) is de nummer 1 rolstoel tennisspeelster van de wereld. Kort na haar geboorte bleek dat haar rechterbeen niet even lang was als haar linker. Al op haar eerste verjaardag kreeg zij haar eerste prothese en stapte ze daarmee vlot in het rond.

Op haar zevende kwam ze voor het eerst in aanraking met rolstoeltennis. In het dagelijks leven zit Diede niet in een rolstoel dus snel bewegen in een rolstoel was een grote uitdaging. Diede heeft in haar jeugd dan ook extra veel rolstoel trainingen gehad om sneller en beweeglijker te worden op de tennisbaan. In 2019 werd Diede de eerste vrouw in de geschiedenis van het rolstoeltennis die alle vier de grandslamtitels op rij heeft gewonnen. En in 2021 wint Diede de historische Golden Slam (alle vier de Grand Slams en de Gouden medaille op de Paralympische Spelen in Tokio) in 2022 won Diede voor het tweede jaar op rij de Calendar Slam. in 2023 won ze de eerste 2 Grand Slams en pakte haar 100e overwinning op rij!

Diede de Groot

In de vrije uurtjes die Diede thuis of op haar hotel kamer doorbrengt houdt ze zich bezig met kleuren of netflixen. Diede is opgegroeid bij haar ouders  op een boerderij in het landelijke, rustige Oudewater dat natuurlijk in schril contrast staat met de drukke steden; New York, Parijs, Londen en Melbourne! 

Na haar actieve carrière wil ze graag iets gaan doen met haar interesse voor toegepaste biologie.

Neem vrijblijvend contact met ons op zodat we u de vele mogelijkheden kunnen laten zien die Diede kan bieden voor uw bedrijf. Diede is o.a. het gezicht van Matrix, Nike, Yonex, Calve pindakaas en Lumosa.

Gallery