Diede de Groot

Goud in Tokio 2021

Diede de Groot (Woerden19 december 1996) is de nummer 1 rolstoeltennisspeelster van de wereld. Kort na haar geboorte bleek dat haar rechterbeen niet even lang was als haar linker. Al op haar eerste verjaardag kreeg zij haar eerste prothese en stapte ze daarmee vlot in het rond.

Op haar zevende kwam ze voor het eerst in aanraking met rolstoeltennis. In het dagelijks leven zit Diede niet in een rolstoel dus snel bewegen in een rolstoel was een grote uitdaging. Diede heeft in haar jeugd dan ook extra veel rolstoel trainingen gehad om sneller en beweeglijker te worden op de tennisbaan. In 2019 werd Diede de eerste vrouw in de geschiedenis van het rolstoeltennis die alle vier de grandslamtitels op rij heeft gewonnen.

Diede de Groot

In de vrije uurtjes die Diede thuis of op haar hotel kamer doorbrengt houdt ze zich bezig met kleuren of netflixen. Diede woont met haar ouders op een boerderij in het landelijke, rustige Oudewater dat natuurlijk in schril contrast staat met de drukke steden; New York, Parijs, Londen en Melbourne! In 2021 is Tokyo het grote doel.

Na haar actieve carrière wil ze graag iets gaan doen met haar interesse voor toegepaste biologie.

Ben je geïnteresseerd geraakt in een partnership met Diede? Neem vrijblijvend contact met ons op zodat we u de vele mogelijkheden kunnen laten zien die Diede kan bieden voor uw bedrijf. Hoe beter de fit met uw bedrijf hoe beter het verhaal verteld kan worden aan de fans!

Gallery

nl_NL