Speedskating

Met reeds vijf Olympische Spelen achter de rug, heeft schaatser Bob de Jong over ervaring niet te klagen. Nadat hij in 1998 debuteerde op de Spelen van Nagano, nam hij in 2014 in Sotsji voor de vijfde keer deel aan hét mondiale sportevenement. Bob deed voor de prijzen mee en pakte zijn vierde Olympische medaille op de 10.000 meter. De eerste gouden medaille haalde hij in 2006 in Turijn binnen.

Die Olympische titel is één van de vele successen die Bob wist te boeken in zijn lange carrière. Zo wist hij ook al zilver (Nagano, 1998) en twee keer brons (Vancouver 2010 en Sochi 2014) te halen op de tien kilometer van de Spelen en is Bob zevenvoudig wereldkampioen. Daarvan won hij vijf keer goud op de 10.000 meter en was hij twee keer de beste op de 5000 meter. Niet voor niets kreeg Bob in 2011 de Oscar Mathissen trofee uitgereikt, ofwel de schaats-oscar. In 2006 en 2011 mocht hij ook al de Ard Schenk award ontvangen, de prijs voor de beste schaatser van Nederland.

Samenwerken?

Buiten het schaatsen kreeg Bob grote bekendheid door de samenwerking met Veilig Verkeer Nederland waar Bob de ambassadeur werd van de “BOB”campagne. Ook heeft Bob zeer succesvol meegedaan aan het TV programma “Dancing with the Stars” waarin hij aan de hand van Euvgenia Parakhina de kwartfinale bereikte.

In 2017 werkte Bob als assistent bondscoach voor Zuid Korea. Vanuit Seoul bereidde Bob de schaatsers voor op de zeer succesvolle spelen in eigen land. Na de spelen is Bob in dienst getreden als trainer/coach van de Chinese Allround ploeg.  De volgende winterspelen zijn immers in het land van de rijzende zon in de stad Beijing.

Bob is een gepassioneerde spreker en kan voor uw relaties een verhaal vertellen over o.a. de liefde voor de (schaats) topsport, doozettingsvermogen, innovatie en duurzaamheid, maar ook over het werken in een vreemde cultuur. Ook kunt u Bob boeken om een schaats clinic te geven aan uw relaties op een schaatsbaan naar keuze.

Wilt u Bob inzetten als ambassadeur voor uw merk,  bel ons voor een vrijblijvende afspraak. Samen met Bob willen we graag meer unieke verhalen gaan vertellen! De verschijning van een Olympische Top Sporter maakt uw event nog specialer.

Gallery